Esko Kiviranta- Edustajasi Eduskunnassa -

ESKO KIVIRANTA - Aliristniemen isäntä

Esko ja Tuomas portailla
  • Syntymävuosi: 1950
  • Koulutus: agronomi, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, varatuomari
  • Perhe: Avioliitossa Tuula-Maijan kanssa. Poika Tuomas 32 v, oikeustieteen maisteri ja kauppatieteiden maisteri.
  • Sotilasarvo: Kapteeni
  • Harrastukset: Murtomaahiihto, luontoretkeily, poliittinen historia

Aktiiviviljelijä, Aliristniemen isäntä Sauvossa

"Sauvossa sijaitseva Aliristniemen tila on sukutilana nuorehko, se on tullut suvun omistukseen 13. 8. 1898. Tilan ostivat isäni vanhemmat Eemil Adrian ja Amanda Maria Karlsson. Myöhemmin nimiä suomalaistettaessa suvun nimeksi valittiin Kiviranta. Isoisäni viljellessä tilaa päätuotantosuuntana oli maidontuotanto.

Isäni Eino Eemil (s. 1902), avioitui äitini Sirkka Tuulikin (s. 1915) kanssa vuonna 1943. Isoisäni kuoleman (1941) jälkeen vanhempani jatkoivat tilalla maidontuotantoa vuoteen 1965 saakka. Tämän jälkeen tilalla on keskitytty kasvinviljelyyn.

Isäni kuoli vuonna 1972. Tämän jälkeen tilaa viljeltiin kuolinpesän lukuun niin, että käytännössä vastasin sen viljelystä. Aliristniemen tila tuli omistukseeni 21. 2. 1981, jolloin ostin äitini (k. 2000) ja sisareni osuudet tilasta. Sisareni Tuula Mikkola (s. 1944) on vuodesta 1968 lähtien viljellyt äitini kotitilaa Sauvon Hovilan tilaa puolisonsa Simon kanssa.

Tilalla on minun aikanani viljelty kaikkia Suomessa tavallisia viljalajeja, kevätrypsiä ja -rapsia, öljypellavaa, hernettä, härkäpapua, auringonkukkaa ja kuminaa. Viljelty on myös avomaankurkkua ja tilliä sekä yritetty jalomaarainta, joka on mesimarjan ja Alaskan mesimarjan risteytys."

Varsinais-Suomen vaalipiiri